Незаконни камери снимат хора почиващи в хотели и ги публикуват онлайн

Големият брат дебне отвсякъде. Най-вече от хотелите в Южна Корея. По-лошото е, че за разлика от дистопията на Оруел, тук не те гледат властите, а целият свят.

Близо 1600 души са били заснети от скрити камери в 30 хотела пръснати в 10 града. Броят на стаите, на които им е липсвало спокойствие е 42. По данни на полицията, хотелските вериги не били част от престъпната схема, за която са задържани двама мъже.

Камерите били скрити в приемниците на телевизорите, контакти и вградените сешоари в банята и предавали директно онлайн.

Близо 4000 души се наслаждавали на незаконните записи в сайт, предназначен специално за излъчването на тези записи. 97 от тях са плащали близо 50 долара за членството си в платформата, за да могат да превъртат и да гледат отново стари видеа. Между ноември 2018 и март 2019 година, сайтът е спечелил близо 6 хил. долара.

Южна Корея има дългогодишен проблем с поставянето на незаконни камери, които снимат хората и ги публикуват онлайн. За първи път обаче полицията успява да се добере до платформата, която излъчва клиповете. През 2012 година случаите на подобна дейност са 2400. През 2017 година те скачат на 6400.

Миналата година хиляди жени излязоха по улиците на Сеул, за да протестират скандирайки “Моят живот не е твоето порно“. Това накара държавата да формира граждански екипи, които да проверят близо 20 хил. публични тоалетни за скрити камери.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via