fbpx

Необичайни методи за разкрасяване от Корея

Азиатците са известни с това, че имат по-различно и нестандартно мислене от останалия свят. Понякога даже шокират другите със своите хрумвания. Това се отнася и за начина, по който се грижат за красотата си. Ето някои от най-чудатите им методи:

 

Повече обем за косата

Жените с тънка коса знаят колко е трудно да постигнат обем и да го запазят през целия ден. За щастие, азиатците са открили решение на този проблем – специални мини ролки, които осигуряват желания обем за няколко месеца.

 

Конско масло

Съдейки по популярността на тази марка, името „конско масло“ не кара никого да се чувства неудобно. Напротив, в Южна Корея смятат, че конската мазнина е много полезна. Производителите на този крем използват факта, че химическата структура на човешката и конската мазнина е много подобна. Те гарантират, че техният крем хидратира кожата, но също така помага при белези и малки рани.

 

Отровата е най-доброто лекарство

Колко хора биха се осмелили да купят флакон, на чийто етикет пише „Отрова“? В Южна Корея рафтовете в магазина ще бъдат опразнени за няколко минути. Може да е откачено за много хора, но от древни времена естествените отрови се използват заради техните лечебни свойства. Заради това южнокорейците произвеждат продукти с пчелна отрова. Тя ефективно помага при кожни проблеми.

 

Крем с драконова кръв

Спокойно, за направата му не е пострадал нито един от драконите в „Игра на тронове“. Причината е, че всъщност „драконската кръв“ представлява сок, който се извлича от дървото Croton Lechleri в Амазонка. Тази маска се нанася върху лицето преди лягане, а на сутринта се измива, като производителите обещават, че ще направи кожата ви блестяща.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x