fbpx

Науката говори: Няма приятелство между мъже и жени.

Въпросът за съществуването на приятелство между мъж и жена винаги е притеснявал както обикновените хора, така и изследователите.

Изглежда, че всичко показва, че приятелството между противоположните полове е просто невъзможно.

За това ни разказват много филми, в които предполагаемите „приятели“ рано или късно осъзнават своите топли чувства един към друг. Можете ли да си спомните поне една песен, написана за силно приятелство между мъж и жена?

Дълго време преглеждаме всички възможни варианти в главите си, но във всяка една от песните, които дойдоха в ума ни, има намек, че това приятелство е нещо повече за поне един от „приятелите”. Дори и телевизионните мелодрами от време на време ни убеждават, че мъж и жена изглежда не са подготвени нито физически, нито емоционално да останат само приятели.

Но какво, ако имате приятел от противоположния пол?

Въпреки това, много от нас разбират, че в живота им има човек от противоположния пол, когото можем да наричаме наш приятел. Много хора са твърдо убедени, че само платоничната любов между мъж и жена е реална. Причината за това е, че женското приятелство, подобно на мъжкото приятелство, в него има елемента на съревнование, когато един от приятелите започва да завижда на другия, ревнува от успеха му.

По принцип приятелството между мъж и жена е лишено от такива неприятни моменти. Дори напротив, приятелите се опитват да се подкрепят взаимно и искрено се радват на успеха и победите на другия.

Защо мнозина не вярват в приятелство между мъж и жена?

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x