fbpx

Научно доказано е, че мъжете са сексуални хищници

Когато ти искаш повече секс от него.

„Кой нормален мъж не иска да прави секс?“. Тереза, 29, от Бостън, често задавала разгневена този въпрос на гаджето си, който със седмици не правел дори и намек за секс или не отвръщал на поканите й. Според книгата Why Men Fake It: The Totally Unexpected Truth About Men and Sex (Защо мъжете се преструват: Тотално Неочаквана Истина за Мъжете и Секса) от д-р Абрахам Моргенталер отговорът на този въпрос е: „много повече нормални мъже, отколкото си мислиш“.

„При мен често идват мъже, които се оплакват от слабо желание за секс“, казва д-р Моргенталет, доцент по урология в Harvard Medical School. “Много хора все още вярват, че мъжете са маниаци на тема секса и че всичко, което му трябва на „един истински“ мъж, за да получи ерекция е една добра свирка. Но това не важи за всички мъже, дори младите, и това не прави автоматично един мъж ненормален“. Добре, че ти казахме, но ако излизаш с мъж, който не е сексуален звяр, ситуацията може да бъде доста отчайваща. „С гаджето ми сме заедно от почти пет години и единственото ми оплакване за нашата връзка е, че аз искам да правим секс повече от него. Когато той ме отблъсне, се чувствам много неуверена. Мразя това чувство“, казва Мишел Молитър, 31. Ако ти имаш същия проблем, продължи да четеш, защото има начин да намериш щастливия компромис.

Проблем, стар като света

Слабото желание при мъжете не е нищо ново, но жените, които са достатъчно смели, за да говорят на глас за своите секс апетити са ново поколение. „Жените днес имат повече кураж да говорят за своята сексуалност, отколкото дори преди 15 години“, казва д-р Моргенталер. „Те се чувстват удобно да си искат това, което имат нужда… и откриват, че това, което искат може и да не е онова, което искат партньорите им“. От друга страна, мъжете също имат повече кураж да следват чувствата си и може би някои от тях включват: „Ами, сега просто нямам настроение за секс!“

Големите убийци на секс желанието

Стресът, причинен от икономическата криза, може да бъде един от виновниците за намаленото либидо на мъжете. А според експертите и непрекъснатото натрапване на порното. „Прекаленото мастурбиране ще се отрази на мъжкото либидо и ще изстиска силите му за теб“, казва д-р Иън Кернер, автор на She Comes First (Тя свършва първа). Ако той не намали използването на ръчната не означава, че има нужда от терапия, но определено значи, че трябва да го обсъдите. „Дай му да разбере, че можеш да почувстваш силата на ерекцията му, когато не е свършвал от един или два дни“, казва Кернер. „Той трябва да разбере намека“.

Но ако той има по-малко сексуално желание от теб, това не означава задължително, че му има нещо – може би той просто е програмиран по този начин. Сексът винаги е бил често явление в началото на връзката. Понякога трябва да бъдеш с някого една или две години, за да разбереш, че не сте на една секс чистотата. „Нивото на тестостерона, един от хормоните, който регулира сексуалното желание, винаги в началото на връзката е по-голямо, както при мъжете, така и при жените“, казва Мишел Вайнър-Дейвис, автор на Sex-Starved Wife (Сексуално гладната съпруга). „Но тъй като романтиката вече не е толкова голяма, нито производството на тестостерон и сексът с този човек изглежда по-малко интересен“. Звучи гадно, но това е нормално. При някои двойки, сексуалният живот се променя малко. При други, значително повече. Ако си го обсъдила с него и сте стигнали до извода, че помежду ви няма други проблеми, вероятно просто сте изправени пред традиционната черна дупка на секс желанието.

Безплатна терапия!

Не е необходимо различията в сексуалните желания да ви разделят. Просто трябва да намерите златната среда. Вайнър-Дейвис препоръчва тези стратегии на своите собствени пациенти, които се борят с този деликатен проблем.

Разбери какво го възбужда

Ако се опиташ да нагорещиш нещата помежду ви като купиш ново бельо, това само ще го накара да се чувства още по-притиснат, да не говорим ти колко зле ще се почувстваш. Това е нещо, което можеш да направиш, когато обстоятелствата са нормални. Другото е да облечеш прозрачна нощница. Вместо това обаче го атакувай по другите му слаби места – нещата, които той обича, но нямат много общо със сексуалния ви живот.

Ако той обожава да излиза с приятелите си, но няма време напоследък, кажи ми го. „Толкова си напрегнат, трябва следващия уикенд да излезете извън града с момчетата“. Това може да го накара да те види в напълно различна светлина. Малко свобода, лично пространство или признателност могат да повдигнат секс желанието му много повече, отколкото чифт пухкави белезници.

Сближете се

Малките неща като да се държите за ръце или да се гушкате на дивана стимулират производството на окситоцин, хормонът на сближаването, който ви кара да се чувствате по-близки и свързани (нещо особено важно особено ако се карате). Опитай да кажеш: „Просто искам да те усещам по-близо до себе си“ или „Хайде да направим това за пет минути“ и хвани ръката му или се сгуши в него. Изглежда невинно, но физическият контакт помежду ви често предизвиква сексуално желание. Помисли: Гушкате се, затопляте завивките, ръката му сграбчва дупето ти и хоп! – той се е възбудил.

Свали картите на масата

Знаем, че не ти се вярва, но натискът ще го накара да се заинати. Мъжеството и егото са тясно свързани при мъжете, затова критиката може да нарани егото му и да развали настроението му. Остави го да разбере, че му даваш време, но то не е безкрайно. Не забравяй, че все пак всичко е въпрос на желание“, казва Вайнер-Дейвис. Ако той те обича и иска да си щастлива, ще ти предложи да правите секс поне веднъж в седмицата. Ако нищо не се промени, може би това означава, че с него не сте един за друг. „Умението да се справят с различията си е това, което различава щастливите двойки от тези, които накрая се разделят“, казва тя.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x