Намериха следи от изчезналия самолет със Сала

Разследващи, търсещи изчезналия самолет с Емилиано Сала, споделиха, че започва подводно издирване на аржентинеца, след като са били открити две възглавници от седалки на френското крайбрежие, които вероятно са били от самолета, пише БГНЕС.

28-годишният аржентински нападател пътува от западния френски град Нант заедно с пилота Дейвид Иботсън към Великобритания, където щеше да пристигне при новия си клуб Кардиф, когато самолетът им изчезна от радарите над Ламанша.

Разследващото звено на британските въздушни произшествия заяви, че част от възглавница от седалка е била открита на плаж край Суртанвил на северното френско крайбрежие. Второ парче от възглавницата е било намерено малко по-късно същия ден. “Според предварителни изследвания, възглавниците от седалките вероятно принадлежат на изчезналия самолет“, заявиха в свое изявление от разследващото звено.

Предстои да започне подводно издирване за самолетни останки. Поради метеорологичните условия, търсенето ще стартира в края на седмицата и ще продължи общо три дни. “На база полета на самолета и последната информация относно местоположението му, идентифицирахме приоритетен район на издирване от около четири квадратни морски мили“, завършиха разследващите.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via