Най-високо платените актриси през 2017 г.

Филмът Ла Ла Ленд се оказа много успешен за Ема Стоун. Едва на 28 години, тя се превърна в най-добре платената актриса в Холивуд, като за последната година е заработила 26 млн. долара, преди данъци.

Голяма част от тези доходи идват от филма мюзикъл, заради който тя спечели и Оскар за Най-добра женска роля. Глобалните приходи на филма възлизат на 445.3 млн. долара.


Второто място в класацията на Forbes е за Дженифър Анистън с 25.5 млн. долара приходи, която продължава да печели милиони повече от десетилетие след края на сериала Приятели, благодарение на ролите си във филми, като „Жълти птици“.

48-годишната Анистън печели по-голямата част от парите си от реклами за компании, като Emirates airlines, Smartwater и Aveeno. Компанията за продукти за коса Living Proof, в която тя имаше дял, бе придобита от Unilever срещу неназована сума през декември 2016 г,, което също увеличи доходите на Анистън.

Челната тройка се оформя от Дженифър Лорънс, която в предходните две години бе номер едно в класацита. Тази година приходите й са наполовина от тези за 2016 г., или 24 млн. долара.

Ако изключим филма „Игрите на глада“, по-голяма част от доходите на Лоурънс идват от трилъра „,Майка!“, от „Червеното врабче“, както и от дългогодишния й рекламен договор с Dior.

По-нататък в класацията се нареждат Мелиса Макарти (номер 4 с 18 млн. долара) и Мила Кунис (номер 5  с 15.5 млн. долара).

10-те най-високо платени актриси в Холивуд са заработили общо 172.5 млн. долара в периода 1 юни 2016 – 1 юни 2017 г., преди данъци и такси.

Британската актриса Ема Уотсън, която заема шестата позиция, е единственият нов участник в класацията през тази година, след като депозира чека си от „Красавицата и звяра“, който генерира 1.26 млрд. долара приходи в световен мащаб, и е лидер по този показател от началото на годината.

Уотсън успява да спечели 14 млн. долара по време на отчетния период на Forbes.


Тази година три жени пробиват границата от 20 млн. долара, в сравнение с четири през 2016 г. Една от отсъстващите тази година е Скарлет Йохансън, която не успява да прескочи прага от 11.5 млн. долара за влизане в класацията. Като цяло общата сума, заработена от 10-те най-високо платени актриси, намалява с 16% – от 205 млн. долара през 2016 г.

Успехите им обаче си остават забележителни предвид факта, че женските персонажи запълват едва 28.7% от всички роли с текст във филмите, според проучване от 2016 г. Ролите за жени над 40-годишна възраст са дори още по-малко, което прави още по-значим факта, че 60% от участничките в тазгодишната класация са на възраст над 40 г.

Някои от тези жени създават сами ролите си, като 42-годишната Шарлиз Терон, която е продуцент и изпълнява главната роля в Атомна блондинка. Тя работи по проекта в продължение на 5 години. Терон заема шестото място в класацията с 14 млн. долара.


Челната десетка се допълва от Кейт Бланшет (8-о място с 12 млн. долара), Джулия Робъртс (9-о място с 12 млн. долара) и Ейми Адамс (10-о място с 11.5 млн. долара).

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via