fbpx

Най-умната възглавница на света

Прекарваме в леглото 1/3 от живота си. Поради това пълноценният сън е не просто препоръчителен за всички. Той е гаранция за добро самочувствие през деня.

„Нощните“ технологични нововъведения и умните устройства за сън към днешна дата изобилстват на пазара. От приложения за смартфони и фитнес тракери, способни да определят фазите на съня, до умни матраци.

Разработчиците от Mode решиха да направят нещо ново. Те включиха практически всички възможни способи, за да подобрят качеството на съня в един продукт – възглавница. И това не е всичко.

На официалната Kickstarter страница проектът The Sunrise Smart Pillow гордо се определя като „най-добрата в света умна възглавница“. В подкрепа на това гръмко заявление се съобщава, че полезните и интересни особености са 18! Някои от тях, по своята същност, се дублират, но има и набор, който е доста впечатляващ.

Първо, тази възглавница е изработена от специални хипоалергенни материали, меки и пропускащи въздуха. Така, когато положите глава на нея, ви става по-приятно, отколкото при употребата на обикновена пухена възглавница.

Потребителят може да избира две форми: класическа „равна“ и извита, която е способна да подобрява кръвообращението на спящия човек.

Второ, подобно на умните лампи, Smart Pillow може да симулира изгрев, което значително облекчава събуждането. За целта са вградени светодиоди, които светят с топла мека светлина. Благодарение на тази функция мозъкът престава да изработва мелатонин и ставането сутрин е много по-лесно.

 

Щом се събудите, възглавницата променя светенето си на синьо. Тя още по-силно пречи на изработването на хормона и окончателно ликвидира сънливостта.

Трето, във възглавницата са вградени колонки. Това означава, че може да се събуждате на фона на приятните звуци на природата. Както и да заспивате, слушайки любими песни или аудиокниги.

Smart Pillow разполага с две интересни звукови функции. Първата позволява да се възпроизвеждат звуци, които провокират ритмите, понижаващи активността на мозъка. Така можете да заспивате по-бързо.

Втората генерира равномерен… шум на вентилатор. По думите на създателите той позволява да се заглушат неочакваните и силни звуци от околната среда.

Устройството се управлява чрез пулт, а също така и чрез специално мобилно приложение за iOS или Android. На смартфона си потребителят получава всички данни за качеството на съня му – колко време е спал, колко дълго е траела всяка фаза и т.н.

Можете да си поръчате предварително Sunrise Pillow на Kickstarter – цената стартира от 99 долара.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x