Най-стилните екранни дами

Понякога най-великите модни икони всъщност не са реални личности, а филмови героини, които и до днес не спират да ни вдъхновяват.

Днес ви представяме едни от най-стилните дами от екрана, чието гардероби с удоволствие бихме притежавали.

Фран, “Гувернантката”
Благодарение на дизайнерските поли, роклите, които подчертаваха прекрасната ? фигура, и дръзките цветни решения, Фран не само е една от най-стилните бавачки, но и една от най-стилните дами, появявали се на екрана.

Елвира, “Белязаният”
В този филм Мишел Пфайфър е истинска модна икона. От роклите, които сякаш някой е излял върху тялото ?), през дълбоките деколтета, до стилния бял костюм – Елвира Ханкок привлича светлината на прожекторите в „Белязания“ и до ден-днешен не спира да вдъхновява жените.

Скарлет, “Отнесени от вихъра”
Най-красивата южнячка – Скарлет О’Хара, притежава гардероб, пълен с големи шапки и романтични викториански рокли, които бихме искали да облечем поне за един ден.

Анди, “Дяволът носи Прада”
Анди претърпява значителна трансформация във филма и накрая притежава стил, от който всяка от нас може да си открадне по нещо.

Холи, “Закуска в Тифани”
От началните кадри, в които Холи Голайтли е с емблематичната черна рокля и дълги ръкавици, до онази розова парти рокля – всяка сцена с Одри Хепбърн е моден шедьовър.

Рейчъл Грийн, “Приятели”
Не е изненадващо, че Рейчъл е в списъка ни, нали? Все пак героинята от „Приятели“ много обичаше да пазарува (толкова много, че по-късно това се превърна в нейна професия). Дженифър Анистън ни завещава не само прическата тип „Рейчъл“, но и много тоалети, които всяко момиче от 90-те искаше да копира.

Шер, “Баровки”
Благодарение на своя свръхмодерен и компютъризиран гардероб, както и на обувките на платформи, късите поли, роклите на Келвин Клайн и емблематичния жълт костюм, Шер от „Баровки“ не беше само най-добре облеченото момиче в сериала, но и една от най-стилните дами от екрана през 90-те години.

Ел, “Професия блондинка” Ел Удс внесе малко цвят в съда и доказа, че професионалното облекло може да е забавно и интересно.

Бони, “Бони и Клайд”
Ето така една престъпничка се превръща в модна икона. Нужни са само няколко барети, ленти за коса, стилни пуловери и палта и готово – на хоризонта се появява опасната, но стилна Бони.

Клеопатра, “Клеопатра”
С всеки нов тоалет в тази 5-часова историческа драма Елизабет Трейлър достига нови бляскави висоти.

Вивиан, “Хубава жена”
От небезизвестния тоалет с високите ботуши до изумителната червена рокля – Вивиан плени сърцата ни и до днес не може да забравим този филм.

Кари, “Сексът и градът”
Нима мислехте, че можем да я пропуснем? Невъзможно! Кари Брадшоу вероятно е най-известната модна икона от екрана. Всяка жена си мечтае за нейния гардероб, пълен с бляскави рокли, закачливи тоалети и стотици обувки!

 

Може да харесате и