fbpx

Най-скъпите автомобили в света (СНИМКИ)

676

Кой не иска да има красив, елегантен и мощен суперавтомобил? Ако имате всичките пари на света, много е вероятно да поискате да си купите някоя от най-зашеметяващите коли, които да паркирате в гаража на къщата си.

И ако за някои това все още е мечта (поне за повечето от нас), ето списък с 10-те най-скъпи автомобила, които със сигурност ще ви накарат да се размечтаете.

Само преди около месец класацията имаше различен от настоящия лидер, но всичко се промени след автомобилното изложение в Женева.

Lykan Hypersport

“Най-евтиният” в нашия рейтинг е ливанският автомобил W Motors Lykan Hypersport, чието производство е в Обединените арабски емирства. Цената на тази кола е близо 3,5 милиона долара. Максимална скорост – 390 км / ч., Мощност 750 к.с., ускорение до 100 км / ч. за 2,8 секунди.

Aspark Owl

Японската суперкола с впечатляващи характеристики се оценява на 3,57 милиона долара. За тези пари се предлага автомобил с капацитет от 1166 к.с., която може да ускори до първите сто за по-малко от 2 секунди.

McLaren P1 LM от Lanzante Motorsport

Всъщност, това е легализираната за обществени пътища версия на пистовия McLaren P1 LM. Производството му е ограничено до 6 бройки, а за разлика от състезателната модификация в машината има такива предимства като климатизация и т.н. Цената е $ 3,6 милиона.

Lamborghini Veneno Roadster

Тази суперкола е посветена на 50-годишнината на италианската марка. Въпреки че е изградена на базата на серийния Aventador, частите на каросерията са уникални, както и модификациите на двигателя и трансмисията. Произведени са 9 бройки. Цена – 4,5 млн. долара.

Koenigsegg CCXR Trevita

4,8 милиона долара, карбонов корпус и диамантено покритие. Само 3 бройки са произведени, като две бяха купени – едната е регистрирана в Швейцария, а другата в САЩ. Първоначалната цена на автомобила – 4,8 милиона долара.

Ferrari P80 / C

Не е известно със сигурност, но тази хиперкола е създадена в една бройка за анонимен клиент, поради което цената на Ferrari P80 / C е тайна. Въпреки това, според слуховете, пистовата версия е струвала 5 милиона долара.

Bugatti Divo

Още един пистов суперавтомобил, обаче, за разлика от Ferrari, този модел е подходящ и за използване на обществени пътища. Цена – 5.8 млн. долара. Произведени са 40 бройки.

Rolls-Royce Sweptail

 

Земна яхта на колела, направена по поръчка на китайския милиардер Сам Ли. За единствения по рода си Rolls, той е платил почти $ 13 милиона!

Pagani Zonda HP Barchetta

Творбите на Пагани никога не са се отличавали с достъпност, но този модел е най-скъп в историята на марката. Само 3 екземпляра, единият от които е на ръководителя на компанията Хорацио Пагани. Цената на всеки от тях – 15 милиона долара.

Bugatti La Voiture Noire

Най-скъпата кола в света бе представена преди около месец на изложението в Женева. Хиперколата е направена специално за внука на Фердинанд Порше – Фердинанд Пих. Като база е послужил Chiron Sport с мощност от 1500 к.с., но всичко по корпуса е уникално. Цената е космическа – 19 милиона долара!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...