fbpx

Младо момиче почина от грип в Пазарджик

Нов смъртен случай на пациент в болницата в Пазарджик.

26-годишната Елинка Зарова е издъхнала от белодробни усложнения в реанимацията на областната болница в Пазарджик, съобщиха от здравното заведение.

Информацията бе потвърдена за „24 часа“ и от Марин Манолов, кмет на село Априлци, откъдето е жената. Преди три дни в спешното отделение на болницата от белодробни усложнения почина и нейния 55-годишен баща Самуил Заров.

Тогава, докато лекарите се борят за живота му, дъщерята която го придружава, колабира пред погледа на медиците. Тя незабавно е била приета в реанимацията на болницата в изключително тежко състояние. Направените в специализирана лаборатория изследвания показват, че младата жена е болна от грип А/Н1.

Двамата с баща и се разболяват около седмица преди да потърсят лекарска помощ в болницата, като през това време се самолекуват, което се оказва фатално. Младата жена оставя малко момиченце сираче.

„Цялото село е болно от грип. Такова чудо не е било в Априлци. Не помним и такава трагедия баща и дъщеря да починат през 2-3 дни от грип. Съобщих за случилото се в община Пазарджик, за да се вземат някакви мерки“, заяви потресеният от трагедията кмет Марин Манолов.

Със смъртта на Елинка Зарова починалите от белодробни усложнения в болницата в Пазарджик вече са пет, между които и 2-годишно момиченце.

Грипната епидемия в област Пазарджик беше обявена на 17 януари и все още продължава. Въпреки, че броя на болните намалява, нивата на заболеваемостта в региона продължават да са над приетите норми.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x