Места в дома, които трябва да чистите всеки ден

Вкъщи винаги има нещо мръсно за чистене.

Надали бихте се зарадвали, ако ви кажем, че има някои неща в дома, които е наистина по-добре да чистите всеки ден, но е факт.

За да сте уверени че сте направили всичко за сигурността в здравето си, както и това на близките ви, почиствайте тези повърхности всеки ден.

Кухненски плотове

Представете си само колко мръсни са те. Не само защото върху тях режете и приготвяте различни сурови продукти, а защото като се приберете вкъщи хвърляте чантата, ключовете, пощата си върху плота. Това го прави едно от най-мръсните неща в дома.

Кафемашини

Кафемашината се употребява всеки ден. Водата и топлината в нея създават добри условия за развитие на опасни бактерии. Почиствайте кафемашината всеки ден и не оставяйте остатъци от кафе по нея. Веднъж седмично почиствайте контейнера за водата с препарат. Полезно е да почистите и тръбичките, през които минава водата, като през тях пуснете един цикъл на разтвор от вода с оцет, след което изплакнете с чиста вода.

Кърпи за ръце

Кърпите трябва да се сменят често, за да сте сигурни в хигиената си, но тези, които използвате интензивно само за ръце са потенциално най-големият носител на бактерии. Сменяйте ги всеки ден или поне на два дни.

Кухненската мивка

В мивката се събират много нечистотии, остатъци от храна, мазнини, които в комбинация с топлата вода създават условия за растеж на бактерии. Всяка вечер след ползване измивайте мивката с препарат и четка.

Следвайте ни в социалните медии