fbpx

Мая Манолова призова партиите към много важен ход, свързан с цената на газта!

Заради КЕВР „Топлофикация София“ се е обогатила с 11 млн.лв. Тези пари са излезли от джобовете на столичани.Това каза обмудсманът Мая Манолова в предаването „Опорни хора“ на телевизия Bulgaria ON AIR.

Според нея, ако председателят на КЕВР Иван Иванов е изпълнявал политически поръчки, би следвало да понесе цялата отговорност за това.

„Аз работя с числа и факти, но къде са числата и фактите на Иван Иванов? Не беше аргументирано и ясно, не беше обяснено, защо с толкова много се увеличи цената на парното и топлата вода. КЕВР се скри от гражданите“, коментира още тя.

Защо това поскъпване дойде точно след изборите? „В понеделник внасяме жалба в съда срещу шоковото увеличение на природния газ. Вярвам, че ще успеем. Партиите, ако имат съвест, могат да сменят ръководството на КЕВР“, призова още омбудсманът.

Манолова коментира и законопроекта за уседналост, като го определи като „абсурден“.

„С него се нарушават конституционните права на българските граждани в чужбина. Недостойно е отговорността да бъде прехвърляна на един държавен служител. Скандално е без дебат да се ограничават правата на над 1.5 млн българи“, каза още Монолова.

Според нея първите действия на новия парламент би следвало да бъдат в посока повишаване доходите на българите.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x