Макрон V.S. Радева: Коя е по-стилна? (снимки)

Днес е вълнуващ ден за българската дипломация – за пръв път от 10 години на официално посещение в страната ни е френски държавен глава. Късно снощи във Варна кацнаха Еманюел Макрон и неговата съпруга Брижит Макрон.

Погледите на всички обаче стремитено се насочиха не толкова към президентите, колкото към техните съпруги и тоалетите, които избраха за знаковата среща.

Дрехите

Съвсем по линия на протокола за събития от подобен ранг и двете дами бяха избрали семпли, сравнително изчистени рокли в ненатрапчиви цветове. Десислава Радева предпочете светлосиня рокля с дължина точно над коляното. Кройката на тоалета следваше линията на тялото ѝ, а родните медии побързаха да я изкритикуват заради детайлите, които имаше по нея – двуреди копчета в долната част на роклята и къдри в края на тоалета. Да го кажем така – една абсолютно класическа рокля под коляното с права кройка би свършила още по-добра работа!

За разлика от Десислава, Брижит Макрон бе заложила на права рокля в тъмносин цвят. Шареният акцент върху бюста ефектно демонстрираше афинитета ѝ към модернизираната класика. И спираме с хвалбите до тук! Защо ли – тоалетът на първата дама на Франция стигаше далеч над коляното. От мига на появяването ѝ в публичното пространство е известно, че късите поли и рокли са слабост на Макрон, но прекомерната им употреба по-скоро води до злоупотреба.

Официалният протокол за такива събития твърдо подкрепя дължината над коляното, защото акцентирането върху голи крака далеч не загатва за дипломатичност, а по-скоро за сериозен проблем. Така че къс минижуп на събития от подобен ранг си е направо модно самоубийство.

Обувките

Съпругата на президена Радев също е пропуснала по някой друг детайл от протокола, като например чорапогащник. Той се явява задължителен компонент при официалния дрескод, който се спазва при всякакви сезони. Освен това сандалите с отворени пръсти в телесен цвят меко казано изобщо не ни пречатлиха!

Тук даваме своята положителна оценка за избора на обувки на Брижит. Тя бе избрала класически черни обувки на висок ток. И да, беше си сложила чорапогащник!

Коси и грим

И двете дами бяха заложили на небрежно пуснати коси, а гримът им бе в топли, телесни тонове.

Рано тази сутрин в медиите бе разпространена снимка от подготовката на първата ни дама за срещата с фреските височайши гости. Радева беше засечена в столичен фризьорски салон да подстригва косата си.

И за да не изглеждаме прекалено критични в заключение можем да кажем, че и двете дами успешно приковаха вниманието към себе си с елегантност и изчистена визия.

Може да харесате и