Любовница свила милионите на Мартин Петров

Миналата седмица футболната звезда съобщи за източени почти 4 милиона от сметките му.

Мартин Петров, който през изминалата седмица сигнализира прокуратурата, че от сметките му в “УниКредит Булбанк” са източени близо 4 млн. лева, всъщност е станал жертва на измама, въртяна от любовницата му – бивша служителка на банката. В сигнала си до прокуратурата, той заявява, че в банката действа организирана престъпна група.

През лятото Мартин Петров посетил клон на банката, където разбрал, че личният му банкер Ирина Аткова е отстранена от длъжността още през декември миналата година. През това време обаче двамата все още са били във връзка, но тя не е казала и дума на футболиста. От банката също не са му съобщили, че тя е уволнена и вече не отговаря за финансите му.

Директорът на “УниКредит Булбанк” Левон Хампарцумян казва, че “Петров е подписвал всички документи, а част от преводите са направени с електронния му подпис. Ако не е искал да прави това, то е бил подведен. Имал е доверие някому и е подписвал документи, без да чете. Но всичко това си е негов проблем. Хората с пари трябва да умеят да ги пазят, да имат елементарни познания и да са по-устойчиви на методите на уличниците. Знаем, че жените златотърсачки са доста талантливи, затова мислят цял живот. А глупаците плащат за глупостта си…”, цитира го “Тема”.

Хампарцумян не коментира защо бившата му служителка не е предадена на прокуратурата, а само е уволнена. Източници казват, че днес Ирина успешно работи в друга банка. Заради хитрата любовница Мартин Петров се разделя със съпругата си Ралица, а тя и двете ѝ дъщери живеят във Великобритания.

 

Не дълго след сватбата с Ралица, той се запознава с банкерката Ирина и аферата им започва. Запознати разказват, че той ѝ имал такова доверие, че и поверил електронния си подпис и ѝ е позволил да се разпорежда с личните му банкови сметки, които били 13 на брой.

Тодор Табаков, адвокат по търговско право, който работи в защита на футболиста по случая, споделя, че Мартин Петров не е бил запознат с измамните транзакции, направени от любовницата и твърди, че банката е трябвало да го информира за тях, както и за това, че договорът между личната му банкерка и банката е прекратен.

По негови думи, най-пагубните за сметката на Петров операции са настъпили през периода януари – август 2017, непосредствено след като Ирина е била отстранена от банката.

Източник: fakti.bg

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x