Кучета и подивял козел нападат хора в столичен парк! (Видео)

Високоадреналинова среща е имал столичен колоездач, след като е бил атакуван от глутница бездомни кучета, предвождани от подивял козел.

Случката се разиграла в парк “Въртопо”, който е между кварталите “Младост”, “Дървеница” и “Малинова долина”.

Видеото може да гледате тук.

Преди няколко дни Йордан Палпурин е бил нападнат от глутницата, докато карал колело напът за работа.

“Исках да избегна трафика и затова реших да мина през този район, тъй като предпочитам да използвам зелените площи. Във вторник бях нападнат от тези кучета. Не успяха да ме нахапят, тъй като използвах колелото да се предпазя. Обадих се на тел. 112 и виках за помощ. След 20 минути дойде един човек, който ми помогна. Той каза, че имам късмет, че кучетата са ме срещнали тук, защото ако бях продължил малко по-надолу, има поне още 20 такива кучета в един катун”, разказа потърпевшият в предаването “България сутрин” на Bulgaria ON AIR.

Палпурин допълни, че кучетата са с марки и са кастрирани. И отбеляза, че преди години в този парк е бил нахапан 88-годишен мъж, който е починал от раните си.

“Козелът пък бил избягал отнякъде и живее заедно с кучетата. Може и той да ги кара да са по-агресивни. Някаква част от парка трябва да е със същия статут като останалите зелени площи. Някой трябва да носи отговорност за тези кучета”, каза още Палпурин.

Козелът стана сензация в социалните мрежи в края на миналата година. Тогава собственикът заяви пред медиите, че се казвал Митко и бил навършил три години. Според него това, че е различен от кучетата не му пречи да се обичат.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via