Компания за марихуана си купи цял град в САЩ

Компания за производство на марихуана е купила целия град Ниптън в щата Калифорния за 5 млн. долара като част от ново начинание, свързано с канабис туризма.

Базираната във Финикс American Green обяви, че парцелът с площ от 120 акра ще се превърне в „първото енергийно независимо място за туризъм в страната, насочено към почитателите на канабиса.”

Компанията планира да запази съществуващата инфраструктура, която включва хотел и търговски обект и да покани други компании от сферата на канабиса да развиват бизнес там.

Ниптън се прочува в началото на 20 век като място, към което се стичат златотърсачи и като спирка за отдих за железопътната индустрия. Градът бе обявен за продажба през миналата година от неговия собственик Джералд Фрийман, който заяви, че е прекално възрастен, за да го управлява. Фрийман умира малко след това, според NPR. В момента в Ниптън живеят около 20 души.

Според президента на American Green Дейвид Гуитър канабис революцията, която тече в САЩ, има силата напълно да съживява населени места, така както е било със златната треска през 19-и век.

American Green ще похарчи около 2.5 млн. долара в следващите 18 месеца, за да превърне Ниптън в рай за пушачите на марихуана, според прессъобщението на компанията. Тя планира да разшири малкия соларен парк на града и да добави “продукти, свързани с канабиноида канабидиол (CBD) и минерални бани, магазини за продажба на продукти от канабис, програми за творци, кулинарни събития и места за настаняване за по-добро цялостно изживяване на посетителите на града.”

Марихуаната все още е нелегална на федерално ниво, но повече от една пет от американците могат да я пушат законно, благодарение на мерките за легализация и декриминализация, които бяха приети в някои щати.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via