fbpx

Колоритният Папи Ханс впечатли и световните медии

Че провокацията продава, вече не можем да имаме никакво съмнение.

Папи Ханс и скандалният му хит „Кекс“ не останаха незабелязани за света, макар и няколко месеца след като и децата в България запяха „Но всичко е точно“.

„Кекс“ може и да е пародия на поп песен, но това не ѝ попречи да стане хит в България – родната страна на поета и копирайтър Константин Трендафилов“ – написа световното издание „Икономист“, цитирано от „24 часа“.

В статия, озаглавена „Какво слуша светът“ и публикувана в 1843magazine.com пък, има и кратък разбор на видеото към песента. То се сравнява с демонстрация на упражнения по каланетика от 80-те, а в сбития преразказ на текста англоезичното издание подчертава сексуалния му подтекст.

„Обикновена домакинска дейност като приготвянето на кекс е представена по провокативен начин. Цялата концепция на песента се базира на игра на думи. Самата дума „кекс“ на български звучи много близо до думата „секс“, разяснява икономическата медия.

В статията се посочват и други впечатляващи примери от съвременната световна музикална сцена, сред които попадат любовна песен от Узбекистан, трудова песен от Виетнам, критика на образователната система от Камбоджа и салса от Нигерия.

Българският хит, който ни внушава, че „Всичко е точно“, не е първата откровена провокация на скандалния творец Папи Ханс. Зад псевдонима се крие писателят Константин Трендафилов, участвал в издаването на „Под игото“ на шльокавица, което също получи широк обществен отзвук.

Окей, днес излезе статия за “Кекс” в световния The Economist.

Не знам какво да кажа, освен “благодаря” на всички зад проекта. Iskren Tonchevза музиката и идеите, Boyko Shtonov за клипа,Goranov Tsvetomir за стайлинга. Пропускам хора, но това са рисковете на изброяването. Работете с тия хора, защото те са ужасно талантливи, щом с тяхна помощ един мъж в спандекс може да обиколи света.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x