fbpx

Колко често жените трябва да перат сутиена си?

5 429

Когато става дума за пране на бельо, не е трудно да се досетите, че този процес трябва да се повтаря след всяка употреба.

Сутиените обаче май не влизат в тази категория. И така, колко често една жена трябва да пере точно тази част от бельото си?

Основното правило е да изперете сутиена, след като го носите няколко пъти, според Лекси Сакс, старши анализатор на продуктите в лабораторията за текстил на Good Housekeeping Institute.

„Това е много лично и наистина зависи от нивото на вашата активност. Ако спортувате, би трябвало да го перете по-често. Но ако не се изпотявате много, можете да не го слагате в пералнята всеки ден“, според Сакс, цитирана от USAToday.

Тя отбелязва, че прекомерното пране може да допринесе за по-бързо износване и по-малка еластичност на сутиена, затова е препоръчително да използвате специални торби за сутиени, когато го слагате в пералнята.

Според Джамин Брамбхат, лекар в Orlando Health, правилото за потта касае и сутиена.

„Ако носите нещо, което вижда тонове пот при употреба, тогава перете го ежедневно“, казва той.


„Същото важи и за бельо, чорапи, стелки – ако са изложени на зони, които се изпотяват често, перете ги след всяка употреба. Също така не забравяйте да изперете нещата, в които поставяте тези мръсни дрехи – фитнес чанти, раници и др., поне веднъж месечно.“

Ако не перете често сутиена си, рискувате да пренасяте ежедневно върху тялото си пот, различни козметични продукти, бактерии и други организми, които се натрупват върху него в резултат на честата му употреба.

Наистина ли искате да живеете с тях?

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори