Катастрофира автобус пълен с ученици край Пловдив

Автобус с 35 пътници излезе извън пътя и пропадна в канавка, след като пътят му е бил засечен от микробус. Настанала е паника, тъй като автобусът е пътувал за Пловдив и е бил пълен с ученици. Инцидентът е станал тази сутрин около 8 ч. по пътя от Пловдив за село Марково.

Инцидентът е станал, след като движещият се пред автобуса микробус е направил рязък ляв завой, но не са му работили мигачите. За да го избегне, шофьорът на автобуса е излязъл от платното, сочат първоначалните данни.

Няма пострадали хора, съобщиха от полицията. Шофорът на рейса е на 35 години, няма данни за употреба на алкохол, пише Марица.

Микробуса управлявал 36-годишен мъж с изтекло свидетелство за правоуправление. Резултатът от теста му с дрегер е отрицателен, предстои да бъде изпробван и за употреба на наркотици в сектор “Пътна полиция”.

Остава неизвестно защо автобусът се е движел по новия път за Марково покрай вилните зони, като обикновено се движи по стария път, питат се очевидци. Много от тях са се притекли на помощ.

Очаквайте подробности!

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via