fbpx

Каква е оптималната възраст за бременност?

Поради различните контрацептиви и разпространението на репродуктивните технологии, за разлика от миналото, съвременните двойки могат да контролират създаването на семейство, което може да бъде отложено за известно време, въпреки че това ще доведе до проблеми с концепцията.

Фертилитета на жените естествено намалява с възрастта, а детето в по-късна възраст може да увеличи риска от усложнения по време на бременност. Въпреки това, няма концепция за “най-добра възраст за бременност”. Решението да се създаде семейство трябва да се основано на много фактори, включително вашата възраст, готовност да станете родители и здравословно състояние. И ако сте на възраст над 30 или 40 години, това изобщо не означава, че няма да можете да родите здраво дете. Прочетете нататък, за да научите повече за забременяване на всеки етап от живота си.

Ако сте на 20 години

Жените имат най-добра плодовитост и най-голям шанс да забременеят през двадесетте си години. По това време вие ​​произвеждате най-много висококачествени яйцеклетки, а рисковете по време на бременност са минимални. На 25-годишна възраст шансовете Ви да забременеете след 3 месеца неуспешни опити са малко под 20%. 

Ако сте на 30 години или 40 – вижте ТУК!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x