fbpx

Как един едноседмичен секс-маратон спаси брака ми

Преди около година бракът на семейната психоложка Лиса Томас бил на прага да разпада.

Съпругът се оплаквал от недостатъчно активен полов живот, а самата Лиса не изпитвала влечение към мъжа си. За да спасят връзката си, те решили да направят един нестандартен експеримент…

Това стана преди малко повече от година. Със съпруга ми преживявахме трудни времена. Малкият ни син, който беше на 3 години, получи диагноза „синдром на Мартин-Бел“ (синдром на чупливата Х хромозома). Това заболяване води до сериозно изоставане в умственото развитие, което ми беше трудно да приема.

Започнах да отделям по-малко време за мъжа си, ние почти не си говорихме и спряхме съвсем да правим секс. Веднъж той каза, че този живот изобщо не го задоволява. Обсъдихме създалата се ситуация и разбрахме, че и двамата искаме да запазим семейството си, но трябва да решим някои проблеми.

Мъжът ми ми каза, че му липсва секс, докато аз не изпитвах абсолютно никакво влечение към него заради натрупалите се проблеми. Какво да правим?

Тогава си спомних за лекциите по сексология, на които ходих 15 години преди това, за да взема разрешително за семеен психолог. Там ни казваха, че въпреки разпространеното мнение, продължителното въздържание изобщо не предизвиква по-силно желание. Напротив – редовният полов живот поддържа либидото. Благодаря на моите учители!

Тогава ми хрумна идеята за седемдневен секс-маратон. Реших, че ще правим любов цяла седмица и ще видим как ще се промени връзката ни от това.

Когато казах на мъжа ми, че сексът ще стане наш приоритет през следващите седем дни, той се смя дълго. Не мисля, че някога изобщо сме правили секс толкова нощи поред. Рекордът ни най-вероятно е бил 4 или 5 нощи по време на медения месец. Преди 16 години. Но тогава бяхме по-млади. Аз тъкмо бях навършила 20 години.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА ИСТОРИЯТА – ТУК!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x