Как да се избавите от зъбобола – евтини и ефективни начини

Зъбобола може да бъде много неприятен, а понякога дори устойчив, докато не решите проблема в стоматологичния кабинет.

Зъбобол, който се появява в неподходящо време, дори не ви позволява да си почивате и наистина може да ви разстрои. Чувствате се нещастни, нищо не ви харесва. Но още по-лошо е, че този проблем може да предизвика разпространението на инфекцията.

За да се облекчи зъбобол в отсъствието на бързодействащи лекарства, природните средства могат да бъдат вашия спасител, използването на които ще намали болката или дори напълно ще ви отърве от нея. Тези естествени средства са полезни и при заболявания на венците и кариес.

Масло от карамфил

Маслото от карамфил е древен инструмент, който идва при нас от незапомнени времена. Сега то се използва дори от съвременната медицина за лечение на зъбобол. Има някои лекарства, в които маслото карамфил действа като активна съставка.

Карамфилът съдържа съставката евгенол, която е антиоксидант, противогъбично и антибактериално средство. Маслото от карамфил намалява болката и възпалението при зъбобол. Можете дори да дъвчете пресен карамфил и да го нанесете върху засегнатата област. Въпреки това, маслото дава максимален ефект.

Броят на капките, които използвате, ще зависи от концентрацията на продукта. Маслото от карамфил е доста силно и дори може да изгори венците, затова избягвайте да го използвате за деца. Можете да го използвате чрез смесване с маслиново или бадемово масло, което ще направи лекарството по-меко. Винаги нанасяйте лекарството с памучен тампон. За възрастни можете да вземете малка топка от памучна вата или памучен тампон, да я намокрете с карамфилово масло и да я поставите в кухината, където се намира проблемът. Оставете памучен тампон върху болния зъб за 15 минути, преди да го махнете.

ОЩЕ ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ ЗА БОРБА СЪС ЗЪБОБОЛА – ВИЖТЕ ТУК!

Следвайте ни в социалните медии