Как да разпознаваме децата Индиго

Вероятно сте чували термина деца индигокойто се използва все по-често в последните години, но основната идея е развита през 70-те от учителката и автор Нанси Ан Тап (Nancy Ann Tappe).

Терминът деца индиго се отнася до надарени деца, за които се смята, че по природа имат специални умения или качества. Това може да попада в целия диапазон от магически до свръхестествени. Вярва се, че тези деца имат ролята да напомнят на останалата част от човечеството, че в течение на времето сме загубили връзката с истинските нас – споделено тяло на съзнанието

ТОВА СА ДЕСЕТ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИНДИГО ДЕЦАТА:

  1. Те притежават много ясно чувство за цел и самоувереност, което липсва на повечето хора.
  2. Имат много силна воля от най-ранна възраст и собствен уникален начин за вършене на дори най-обикновени неща. Правилата и нормите, които ние следваме от деца, им изглеждат тривиални.
  3. Те може да игнорират това, „което се очаква от тях“ и предпочитат собствените си неща. Това само по себе си води до постоянни търкания с родителите и учителите.
  4. Отхвърлят всеки авторитет, който не дава възможност за избор или за собствен принос. По тази причина е голямо предизвикателство да си родител или да дисциплинираш индиго дете. Стандартните методи просто не са ефективни.
  5. Индиго децата могат да бъдат невероятно съпричастни към другите и притежават мъдрост, несравнимо по-голяма от тази на двойно или дори тройно по-големи от тях.
  6. Семейство и приятели може да ги вижда като странно антисоциални, но това е заради по-различната природа на индиго децата. Изключение са моментите, когато са заедно с други индиго като тях самите – тогава се чувстват разбрани и „у дома“.
  7. Имат изключителна интуиция – винаги изглежда чуват или знаят неща, които останалите не могат да обяснят.
  8. Проницателни са и дават уникално добри идеи. Могат да предложат лесни решения на комплексни проблеми.
  9. Високата им интелигентност в комбинация с креативното мислене, произтичащо от дясното полукълбо на мозъка може да създаде сериозни проблеми в традиционната училищна система, фокусирана върху лявото полукълбо.
  10. Мозъкът им може да обработва информация много по-бързо от средната статистика. Тази по-висока енергия, ако е неправилно балансирана, води до тревожност и депресия. Вероятността за диагностициране на синдром на дефицит на внимание и хиперактивност също е висока.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via