fbpx

Как да извлечете максимума от почивните дни

Като възрастни хора уикендите ни са изпълнени със задачи, докато телата и умовете ни искат да почиват. Ако искате да извлечете максимума от уикенда, да се заредите с енергия и да се отпуснете физически и психически, продължете да четете.

1. В събота: Планирайте възможно най-много неща да се случат извън дома

По този начин можете блажено да си останете у дома в неделя. Така физически ще по-отпочинали и ще сте готови за първия работен ден.

2. Отидете където и да е, но не и в мола

Знаем, че пазаруването е един вид терапия, но си струва да планирате друга дестинация за почивния уикенд. Огледайте се. Времето е прекрасно – в града със сигурност се организират интересни събития.

3. Отметнете задълженията рано сутрин

Когато домакинските задачи ви висят на главата, препоръчително е да ги отметнете през първите часове на деня. Така останалата част от деня може да посветите на релакс.

4. Планирайте равномерно почистването

Използвайте и двата дни, за да внесете хармония и ред в дома. Не посвещавайте целия ден на чистене. Необходими са по 20 минути през двата дни.

5. Правете нещо, което обичате

Най-добрият начин да разсеете ума и да отпуснете тялото е като се посветите на любима дейност. Гледайте тв сериал, четете книга, практикувайте йога, сгответе кекс, дори може да приготвите домашен сладолед!

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x