fbpx

Как да изглеждаме по-високи: 10 женски хитрости

Всяка истинска жена обича да експериментира с външността си, прикрива онова, което счита за недостатък и подчертава другото, което по нейно мнение привлича възторжените погледи на противоположния пол.

 

За онези, които искат визуално да прибавят към ръста си няколко сантиметра, сме събрали десетина съвета от професионални дизайнери.

1. V-образно деколте

Блузки, пуловери и тениски с V-образно деколте откриват шията и зрително я правят по-дълга и стройна, а заедно с нея и целия силует. Широката и полегнала поло-якa също подхожда, стига платът да е достатъчно лек.

2. Дълга цепка на полата

Такава цепка изглежда прекрасно и с високи токчета, и с обувки на ниска подметка. Особено подходящи са страничните разрези – отиват практически на всеки и в момента са много актуални. Запомнете само едно правило: с дълга цепка изглежда добре пола от лека тъкан, ако платът е по-плътен, дълбоката цепка може да изкриви силуета.

3. Клоширани панталони

Тази кройка украсява както високите, така и миниатюрните дами. Тя като никоя друга удължава зрително краката, подходяща е и за вечерен тоалет, и за ежедневна дреха.

4. Панталони с висока талия

Независимо от голямата си популярност, панталоните с ниска талия имат един недостатък – скъсяват краката. Ако не искате да губите сантиметри от и без друго невисокия си ръст, обуйте панталони с по-висока талия.

5. Дълга пола с къс топ

Идеален вариант за вечерен тоалет – прави всеки силует визуално по-висок и по-строен.

6. Вертикални райета

Този „фокус“ задължително удължава целия силует и добавя към ръста няколко сантиметърчета. Костюм на вертикално райе от плътен плат отлично подхожда за офиса.

7. Телесен цвят обувки

Разбира се, високият ток е очевидното решение за момичетата, които искат да изглеждат по-високи. Но все пак високият ток може да даде различни ефекти. Тежките и дебели токове на обувките в ярки цветове привличат вниманието към долната част на тялото, а елегантните изящни сандали в телесен цвят зрително удължават крака. Което, всъщност, търсим.

8. Гащеризон

Гащеризоните (някои ги наричат комбинезони), зрително свързват и удължават силуета, ако, разбира се, сте успели да изберете правилната кройка. Запомнете, че правилният гащеризон трябва да привлича вниманието към линията на талията, а не към бедрата.

9. Мини пола

Струва ни се, че късата пола би трябвало да скъсява фигурата, но на практика е съвсем обратно. Правилно подбраната мини пола прави чудеса. Ако искате да изглеждате по-висока, то трябва да се откажете от тесните варианти и да изберете разкроените.

10. Панталон и обувки в един цвят

Ако носите панталони или клинове, старайте се да подбирате към тях обувки в същия цвят. Този лесен номер винаги сработва отлично.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x