fbpx

Как да бъдем по-позитивни

Позитивното мислене и нагласа са ключови качества към постигането на щастие и хармония в живота. Понякога е трудно да видим чашата наполовина пълна, поради собствените си страхове, убеждения или грешни модели на поведение.

Ако и на вас ви се е случвало често да тъгувате и да не намирате светлина в тунела, ето няколко съвета как да бъдете по-позитивни.

Започнете деня с добра нагласа

Ако веднага щом се събудите предвиждате лош старт на деня и си мислите най-негативното, няма как нещата да потръгнат и е възможно да привлечете бедите. Заредете се с приятни мисли и пренастройте нагласата си на по-светла честота.

Не мислете за болезнени моменти от миналото

Всеки от нас е имал болезнени и тъжни моменти от миналото, но ако всеки път се връщате към тях, никога няма да можете да изживеете пълноценно настоящето и да се насладите на хубавите моменти

Не тъгувайте за онова, което нямате

Не съжалявайте и не се обвинявайте, че в момента не печелите прекалено много, нямате идеалната работа и все още не може да си позволите да посетите някоя далечна дестинация. Радвайте се на онова, което имате и го оценявайте, за да привлечете към вас всичко останало, за което копнеете.

Не се сравнявайте с другите

Грешно е да се сравнявате с всички, което по една или друга причина за по-успешни в нещо. Все пак вие не знаете какво им е коствал всеки един успех и какви лишения и жертви може да се направили. Ето защо не си казвайте: „Защо този и онзи имат това, а аз не..с какво са повече от мен“?  и не се озлобявайте, защото така тровите единствено себе си. Нямате нужда от бази за сравнение. Все пак живота не е състезание.

Автор: Линда Николова

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x