Идва застудяване

Месец февруари започва с необичайно топло за сезона време.

И днес, и в събота, неделя, понеделник, дори част от вторник, над страната ще се пренася по-топъл въздух от районите на Средиземно море и дневните температури ще са високи – на места до 15-17 градуса, особено на изток.

Това се дължи на голям атлантически циклон, който обхваща западните части на континент, показват средносрочните модели за времето, представени в “Дарик кафе” тази сутрин. Затова и на места там е по-студено от обичайното, например във Великобритания, Франция и дори в северните райони на Испания.

Топлото време обаче няма да се задържи за дълго. Още в средата на следващата седмица зимата ще напомни за себе си и температурите ще се доближат до нормални за февруари стойности.

Според моделите в сряда и четвъртък на места, но главно на юг, ще има превалявания от дъжд и сняг, в планините от сняг. Към края седмицата нов циклон ще донесе превалявания над страната, както и кратко повишение на температурите.

След 10-12 февруари можем да очакваме и истинско завръщане на зимата със сняг и навявания, показват още разгледаните модели за времето.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via