fbpx

И Сърбия е решена да строи ”Турски поток”

45

Сърбия е независима страна, затова няма да въвежда санкции против Русия и ще построи участък от „Турски поток“ през своята територия, заяви сръбският президент Александър Вучич на митинг вчера в град Шабац в рамките на кампанията „Бъдещето на Сърбия“, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

„Сърбия е независима, суверенна и свободна страна. Сърбия днес е на европейския път, но може да каже на европейските си партньори и на Вашингтон, че няма да въвежда санкции срещу Руската федерация, че е приятел с Владимир Путин и ще строи газопровод през своя територия. Не се срамуваме от това. Гордеем се с това“, заяви Вучич.

Сръбският лидер напомни също, че Белград строи стабилни отношения с Пекин. Освен това Вучич призова да се пази мирът и стабилността в региона, подчертавайки, че на сърбите не е нужна война.

Очаква се маршрутът на новия газопровод да съвпада с плановете за „Южен поток“. Сръбският участък от „Турски поток“ ще пресече българо-сръбската граница при Зайчар, а сръбско-унгарската граница край Хоргош, отбелязва ТАСС. Входната мощност ще бъде около 13,88 милиона кубически метра, а изходната – около 10 милиона кубически метра газ.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори