Храните, заради които може да си докарате бръчки

Напоследък здравословното хранене се е превърнало в повече от актуална тема. Когато стане въпрос за предпазване от някакво заболяване, хранителният режим е един от основните навици, които трябва да се променят.

Спазването на хранителен режим ще помогне не само за здравето ни, но и за външния вид. За дамите е особено важно, а напоследък и за все повече мъже, да запазят младостта си колкото е възможно по-дълго време.

Появата на бръчици не е особено приятна, затова пък можете да отложите този момент, ако промените няколко от хранителните си навици.

Нездравословните храни определено могат да ускорят процеса на стареене. Научни изследвания сочат, че некачествената храна предизвиква възпалителни процеси в тялото, а в своята основа процесът на стареене е хронично възпалително състояние. Такава е позицията и на специалиста от Университетското училище по медицина в Тулейн, Ню Орлиънс – Тимъти Харлън.

Според него е напълно възможно човек да изглежда значително по-възрастен, отколкото е, само защото посяга към неправилните храни. Ако например консумирате прекалено голямо количество преработени въглехидрати, каквито изобилстват в хляба, или пък приемате прекалено големи количества захар, това може да доведе до по-бързо разграждане на колагена в кожата.

Разбира се красотата не е единствената причина да спрете да консумирате подобни храни – добре известно е, че те могат да ви донесат сериозни здравословни проблеми, свързани със сърдечно-съдовата система. За поддържане на здраво тяло и по-гладка кожа можете да ограничите следните няколко храни:

– Преработени меса – специалистите определено не ги препоръчват, тъй като в тях има наситени мазнини и нитрати, които също водят до възпаление. Желателно е да ограничите и много мазните меса;

– Пържени храни – любимите на всички пържени картофи и чипс трябва да бъдат изцяло премахнати от менюто – всякакви храни, които са пържени в мазнина по този начин, могат да допринесат за възпаленията в организма. Хубаво е да избягвате трансмазнините, защото са причина за повишаване на т.нар. лош холестерол, тоест опасността от сърдечно-съдово заболяване нараства;

– Растителни и хидрогенирани мазнини – тук се включват и сладкишите, снаксове и т.н. В тях има прекалено големи количества захар, която специалистите свързват с появата на бръчките, както и хидрогенирани мазнини, които не се усвояват от тялото;

– Алкохол – алкохолните напитки трябва също значително да се намалят – ако употребявате малки количества алкохол, това може да бъде дори полезно за организма. Започнете ли обаче да прекалявате, не само ще ускорите процеса на остаряване, но и ще навредите на цялостното си здравословно състояние.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via