fbpx

Гледането на порно от по-ранна възраст формира доминация над жената

1 899

Гледането на порнография от по-ранна възраст формира склонност към доминиране над жената. До този извод стигнаха американски психолози, които проучвали връзката между гледането на порно и поведението на мъжа.

Гледането на порно от по-ранна възраст формира доминация над жената

За целта на изследването си учените направили анонимна анкета с участието на 330 души на възраст 17-54 години. Те трябвало да отговорят на въпроси, свързани с класически мъжки поведенчески стереотипи.

Така изследователите установили, че възрастта, на която момчето за първи път е гледало порно, определя склонността му към определен тип поведение.

По-ранното запознанство с порнографията съдейства за формирането на склонност към доминиране над жената, твърдят учените. Ако първото гледане е станало в по-късна възраст, тогава мъжът е повече склонен към безразборен секс.

Установено било още, че средната възраст, на която момчетата гледат порно за първи път, е 13 години и седем месеца.

Резултатите от своето проучване учените представиха в рамките на 125-та конференция на Американската асоциация на психолозите. Те планират да добавят в бъдещите си изследвания още показатели, които ще помогнат по-точно да се интерпретират получените данни и установените закономерности.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x