fbpx

Главният секретар на МВР Георги Костов 2 г. КРИЛ УБИЕЦА ОТ БОРИСОВАТА ГРАДИНА! Баща му бил Ченге!

Ден след като служебното правителство поиска оставката на главния секретар на МВР Георги Костов, колегите му извършиха чудо!

Откриха и арестуваха убиеца на 15-годишния Георги Игнатов. Убийство, което беше извършено преди близо две години в Борисовата градина!

Ченгетата се престарали и даже арестували не един, а цели двама (при това братя) заподозрени за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, който беше наръган с нож и почина в Борисовата градина през 2015 година.

Арестът бе потвърден и от самия герберски главен секретар на МВР Георги Костов тази сутрин, докато даваше обяснения по телевизията и плюеше служебното правителство на Герджиков, че му е поискало оставката и по този начин, видите ли, го репресирало.

Каква е връзката между 19-годишния днес убиец от Борисовата градина – Йоан Матев и главния секретар на МВР Георги Костов. Именно това ще научите в тази статия. Но всичко по реда си!

Нека започнем хронологично: На 2 юни 2015 година на пейка в Борисовата градина бе намерен прободен с нож 15-годишния Георги. Там чакал гаджето си, с което говорил малко преди това по телефона. Ученичката пристигнала на мястото на срещата, но се натъкнала на трупа му.

По медиите бяха разпространени сравнително ясни снимки на убиеца, заснет от камери да бяга от местопрестъплението, но така и никой не го разпозна. Даже собствените му родители, както ще стане ясно по-надолу в текста.

В крайна сметка следствието зацикли и никой не беше арестуван.

Георги Костов

Две години по-късно, в деня, в който гърми скандалът с поисканата оставка на Георги Костов, МВР изведнъж вади всички доказателства и арестува убиеца на тийнейджъра. Полицаите вадят данни, според които убиецът е бил в Борисовата градина с брат си, става ясно, че е познавал жертвата си, притиснал я е за пари и с един удар на ножа я убил. Жестоко и хладнокръвно! След това двамата братя се разбягали в различни посоки. Според друга версия вторият брат не присъствал на клането, а чак по-късно разбрал за него. Но цели две години си мълчал.

Тогава убиецът е бил ученик, най-вероятно наркодилър. И е поискал парите от жертвата си за продадена дрога, е основната версия. Сега същият вече е студент по право в Благоевград, променил е външността си до неузнаваемост, за да не го познаят.

Бащата на двамата братя бил… полицай! А после станал митничар.

Убиецът Йоан Матев бил уж затворено момче, а семейството – широко известно със скандалите си. Бащата сменил работата и станал митничар на Калотина, а майката доскоро работела в Нова телевизия. Двамата парадирали с парите си и материалното си положение, твърди кметът на село Калотина, където семейството се преместило да живее.

19-годишният убиец Йоан Матев

Ето какво написа служител на МВР във форумите, но запази името си в тайна, за да не го изхвърлят от системата: “ Задържането на убиеца вчера е разпоредено лично от Георги Костов, за да се вдигне шум и да обяви, че си върши съвястно работата. Все пак това е едно от най-знаковите неразкрити убийства в София през последните години. И Костов постигна своето, защото залавянето наистина предизвика сериозен интерес и коментари. Иначе извършителят е известен много отдавна, но така и не го арестувахме, защото бащата беше полицай. Целта беше случаят да се протака дълго, а накрая да бъде потулен.

Камери заснеха бягащият от местопрестъплението Йоан Матев, но въпреки ясната картина тогава никой не разпозна убиеца.

Но сега, заради уволнението си, Костов е жертвал колегата си – бащата на убиеца. Който вече се е заканил да отмъсти за предателството на бившия си приятел Костов. Въпросният също не е обикновено ченге. Лично Георги Костов го урежда на по-апетитното място на митницата, където може да се краде и то много. Доста хора от системата знаеха, че именно сина му е издирваният под дърво и камък убиец от Борисовата, но си мълчаха заради чадъра, който му бе опънал висшестоящия Георги Костов“,  завършва думите си анонимният служител.

„Причината да бъде поискана оставката на Костов от служебния вътрешен министър е, че той е влияел и е заплашвал поне петима души от полицейските етажи на властта да мълчат и по други случаи“. Това обявиха от служебното правителство. Главният секретар в оставка Костов обаче заяви, че бил заплашван от министър Пламен Узунов. За това имало запис. Записът обаче практически няма от кого да бъде направен, освен от самия Костов. Узунов му бил казал, че  ако не си подаде сам оставката, ще бъдат изнесени данни за част от делата му  и така или иначе ще бъде отстранен.

Служебното правителство отвори прозорците в МВР и отвътре лъхна на мутренско вгранено. Впрочем мутренските похвати се върнаха на мода в МВР с идването на ГЕРБ на власт през 2009 г. Министър Узунов вика Костов на разговор, но Костов си носи устройство да го запише. Брилянтно ченгеджийско изпълнение! И не само го записва, но и започва да се хвали, че разполага със записа!? Което пък навява на мисълта, че наистина някъде Главния секретар на МВР е оказвал натиск и Узунов има основания да му иска оставката.

„Или напускаш, или ще те смачкаме“, крещял Костов към жертвите си –  петима директори на полицейски структури в страната. Това пише български сайт и твърди, че  разполага с доказателства, че подобна  саморазправа е имало и с други професионалисти, които после били изгонени. Някои от тях са завели дела, които вече са спечелили и сега трябва да бъдат върнати в системата, а държавата ще им плаща обезщетения . По време на управлението на Румяна Бъчварова, тя и Костов са назначили на възлови места в системата на МВР стотици свои близки и партийно удобни хора.

И сега, когато корабът се разклати, а герберските далавери лъснаха, внезапно се разкрива убийството на Георги. В очите на електората се мята поредната шепа прах. Иначе няма логика ченгетата да са търсили убиеца близо две години и внезапно да го заловят в разгара на скандала с оставката на шефа им.

За чудовищно низкия и перверзен морала на някои хора от полицията е доказателство и фактът, че убиецът и брат му са деца на ченге, продавали са наркотици безнаказано и под чадър, убили са безнаказано и са продължили да се чувстват недосегаеми. Бащата на Йоан Матев е знаел, че сина му е убиец, но го е прикривал.

И сега на Костов му намазват ските, а той, за да спаси корумпираната си кожа, вади като коз дълго укриваният и от самия него убиец от Борисовата градина.

ГЕРБ сътвориха една Мутренска държава, в която „Родната полиция не пази гражданите, а собствения си корупционно- силовашки модел“.

Кой знае колко още престъпления стоят скрити в нечии полицейски чекмеджета! Бедна ни е фантазията!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x