Гинка Върбакова е поискала изслушването ѝ в парламента да не бъде публично!

Собственикът на “Инерком България” Гинка Върбакова е поискала изслушването ѝ в парламента да не бъде публично, защото ще разкрие търговска информация.

Това обяви в ефира на “Нова телевизия” Валентин Николов, зам.-председател на комисията но енергетика.

В ранния следобед на съвместно заседание две парламентарни комисии ще изслушат представителите на няколко регулатора във връзка с готвената продажба на бизнеса на ЧЕЗ в България. На изслушването бе поканена и Върбакова, като до днес не се знаеше дали тя е приела, пише Дневник.

Заседанието на двете комисии се предвижда не само да е публично, но и да може да се гледа онлайн на сайта на Народното събрание.

Николов обясни, че явно ще има публична и закрита част това изслушване, като закритата ще е по искане на съответния изслушван.

Междувременно Би Ти Ви съобщи, че малко преди 8:30 ч. Върбакова е пристигнала в Министерския съвет, където ще се срещне с премиера Бойко Борисов. На влизане в сградата тя отказа коментар и уточни, че ще направи изявление след разговора си с министър-председателя.

Предварително съобщение за такава среща от правителствената информационна служба нямаше. Тя обаче по-рано съобщи, че Борисов снощи отново е разговарял с чешкия си колега Андрей Бабиш, като е поискал съдействие за разговори с “ЧЕЗ Груп”, в случай че правителството реши да купи активите на компанията в България.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via