ГЕРБ сигнализират за чистка в Областна служба „Земеделие“ в Стара Загора

От ГЕРБ поискаха оставката на временно назначения директор на Областна служба „Земеделие“ Йордан Узунов

През последните седмици служебното правителство, чиято работа бе да подготви едни честни избори, извършва чистка на всички нива в държавата, което предизвиква сериозно безпокойство. Това заяви Емил Христов, общински ръководител на ГЕРБ в Стара Загора и новоизбран депутат в Народното събрание, по повод продължаващите безпринципни уволнения и назначения в Областна служба „Земеделие“ в Стара Загора. „Чистките се правят на всички длъжности по вертикалата, като целта е да се объркат работите в министерствата и различните сектори. По този начин трябва да бъде затруднено следващото редовно избрано правителство и страната да бъде доведена до хаос и лошо състояние“, категоричен бе Емил Христов.

„Призовавам временно назначения директор на Областна служба „Земеделие“ Йордан Узунов, да си подаде оставката по най-бързия начин, защото това е единственият морален ход, който ще изпълни със съдържание прeбиваването му там, категоричен бе Маноил Манев, член на общинското ръководство на ГЕРБ в Стара Загора. Според него, когато си назначен от служебно правителство за ръководител на държавна структура, най-важното е да постъпваш морално и да изпълняваш временно своите функции. „Както вече е известно – той има две седмици, не повече“, подчерта Маноил Манев. Той заяви още, че Инспекцията по труда трябва да се самосезира веднага и да провери как са направени всички смени и новоназначения в Областна служба „Земеделие“.
„В момента там има двама директори и ставаме свидетели на самоуправство от страна на временно назначения от служебното правителство“, посочи Емил Христов. Според него това създава напрежение и недоверие у всички работещи в сектора. „Случващото се е прекалено и недостойно, затова го призоваваме да преразгледа решенията си. Няма нищо по-нормално от това следващият министър на зeмеделието сам да определи екипите, с които ще работи“, подчерта общинският ръководител на ГЕРБ.
Според Маноил Манев всички уволнения и назначения, които се правят от служебното правителство през последния един месец не могат да бъдат обяснени по никакъв друг начин, освен като миниране на следващото управление на страната. Над 80% от уволнените до момента в област Стара Загора са млади хора и този акт притеснява много политически сили.

„Вече месец задавам въпроса, какво наложи смяната на директори, на експерти – не ни се дава отговор“, коментира Емил Христов. Според него това навежда на мисълта за предварителен замисъл. А на въпроса, има ли изготвен списък за уволнения и стои ли някоя конкретна политическа сила зад него, до този момент отговор също няма.
„Нека бъдат честни и да кажат, част ли са настоящите уволнения от този списък, за който ние знаем“, попита и Маноил Манев.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via