fbpx

Фандъкова към политиците: Не се заигравайте със страховете на хората!

Политическите сили да не се заиграват със страховете на хората. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти по време на редовната сесия на Столичния общински съвет във връзка с напрежението в района на бежанския център в кв. „Овча купел“, съобщи „Фокус”.

Тя коментира, че са получили уведомления от ВМРО за провеждането на протест пред центъра за бежанци в кв. „Овча купел“. „Протестът е съгласуван да се състои недалеч от центъра, във времето до 20.00 часа. По препоръка на СДВР – в по-светлата част на деня“, заяви тя като уточни, че от СДВР са взели мерки да не се стига до излишно напрежение. Тя припомни, че на 15 септември е била на място, за да се срещне с местни жители. „Поискала съм от СДВР 24-часово полицейско присъствие.

Вчера се срещнах и с директора ст. комисар Младенов. Той пое ангажимент и вече има три патрула, включително и денонощен такъв на жандармерията“, поясни кметът на София.

Освен това тя коментира, че там е поставено допълнително осветление и видеонаблюдение. „Обръщам се към политическите сили да не се заиграват със страховете на хората. Те са основателни. Необходимо е да предприемем адекватните мерки – да осигурим сигурността на хората, а не да провокираме излишно напрежение“, уточни Фандъкова.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x