fbpx

Ето кои са причините да продължавате да живеете от заплата до заплата

343

“Хем получавам добра заплата, хем все не ми стигат парите.” Ако това твърдение важи за вас, значи сте сред хората, които не управляват парите си по правилния начин.

Първата стъпка в прекъсването на цикъла “от заплата до заплата” е да се разберат причините за него. От Forbes посочват три от тях.

1. Не си поставяте финансови цели.

Ако просто си повтаряте, че трябва да спестявате, защото е отговорно, едва ли ще се стимулирате много. Но ако си поставите конкретна цел – например пътуване до мечтана дестинация или купуване на определен предмет, със сигурност ще заделяте по-често пари.

2. Не следите харчовете си.

Записвайте си всички разходи. Ако ви се струва твърде голямо усилия да го правите всеки ден, си определете само един ден от седмицата, в който да описвате колко и за какво сте похарчили. Така ясно ще видите кое е най-голямото перо в бюджета ви и как да го свиете.

3. Не харчите умно.

Възможно е да купувате неща, които са над реалните ви възможности, или да се лъжете по прекалено евтини и съответно некачествени продукти, които после трябва да подменяте. Обмисляйте разумно покупките си.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...