fbpx

Елена Йончева внесе сигнал по аферата “Ало, Банов съм” в ОЛАФ

893

ПГ на “БСП за България” внесе сигнал по аферата “Ало, Банов съм” в ОЛАФ. Сигналът е подписан от лидера на БСП Корнелия Нинова и от говорителя на групата Елена Йончева. Той бе внесен от Елена Йончева, заместник-председателя на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски и депутати.

,,Заставаме зад сигнала по „Ало, Банов съм“ до прокуратурата и до ОЛАФ с имената и с лицата си и ще поддържаме докрай истината да излезе на бял свят”, заяви заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред журналисти.

„Миналата седмица сезирахме чрез медиите българското общество, днес преди обяд сезирахме главния прокурор, респективно Специализираната прокуратура в България, и сега предаваме сигнала до ЕК, който ще бъде адресиран до ОЛАФ“, каза Свиленски. Той обясни, че сигналът съдържа три материала: звуков с Боил Банов, интервюто на Елена Йончева със защитения свидетел и пресконференцията, на която е оповестена тази информация.

„Внесени са и договорите за изпълнение, актовете 10, 11, 16. Тези пет акта, които са правени допълнително, докладът на АДФИ, който констатира тези пет броя акт номер 10, които са дописвани впоследствие, както и докладът на Агенцията за обществени поръчки, където тези актове са само 2“, посочи още Свиленски. По думите му цялата документация, която има до момента, е внесена по надлежен ред.

„Своевременно през миналата седмица Елена беше призована като свидетел. Същите показания вече ги е дала на Главна прокуратура, на Специализираната прокуратура, тъй като тя се самосезира по случая“, допълни Свиленски. Той уточни, че сигналите до прокуратурата и до ОЛАФ са подписани от лидера на БСП Корнелия Нинова, от народни представители.

„Всички ние заставаме зад този сигнал, с имената си, с лицата си и ще поддържаме докрай истината да излезе на бял свят“, категоричен е Свиленски.

,,Очакваме сериозно разследване от ОЛАФ, както и от българската прокуратура по случая „Ало, Банов съм“, обяви от своя страна говорителят на ПГ на „БСП за България“ Елена Йончева .

„Случаят е прекалено ясен, записите са безспорни. А документите, които сме събрали, доказват, че това, което е поискал г-н Банов както от своите администратори, така и от представител на фирмата и от независим и от строителен надзор, се е случило“, допълни тя.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...