fbpx

Ефективният начин да преодолеем бившия си

Раздялата със сигурност е преживяване, което води със себе си много сътресения във вътрешния ни свят. Но как да се предпазим, без да се превръщаме в жалка и мрачна версия на себе си, за да продължим с живота си?

В тези ситуации всеки приятел има какво да каже и да даде съвет, но тези съвети невинаги могат да са от полза. Науката обаче би могла да помогне.

Ефективният начин да преодолеем бившия си

По време на ново проучване на изследователи от Университета на Боулдър в Колорадо те откриват метод, за който е научно доказано, че може да ни помогне да преодолеем бившата си половинка и то изключително лесно. Всичко, което трябва да направим, е да фалшифицираме чувствата и емоциите, докато действително успеем да ги изпитаме.

Просто трябва да се държим така, сякаш вече сме го/я преодолели. Трябва да направим неща, за които сме убедени, че ще ни помагат да постигнем целта си. Няма значение дали ще се срещаме с някой друг или ще седнем на дивана, гледайки любим филм или предаване.

Авторът на изследването Тор Уейджър, който е професор по психология и неврология в университета в Боулдър, обяснява: „Дори само фактът, че правите нещо за себе си и се занимавате с нещо, което ви дава надежда, може да даде резултат“.

Изследователите стигат до това заключение, след като тестват ефекта на плацебо върху участниците в проучването, всички от които наскоро са преминали през разпадането.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x