Две групи руски убийци отровили Скрипал!

Най-малко две групи руски убийци стоят зад опита за убийство на бившия руски агент Сергей Скрипал и неговата 33-годишна дъщеря Юлия, предаде „Мирър“, позовавайки се на информация на разследващите.

В началото на месец март Скрипал и дъщеря му бяха намерени в безсъзнание, а по-късно бе установено, че са отровени с нервнопаралитично вещество „Новичок“.

Двамата оцеляха и след седмици активно лечение бяха изписани от болницата. Лондон обвини Москва за нападението, но от Кремъл отричат вина.

Разследващите са установили, че поне две групи руски килъри са отговорни за атаката. Едната е пристигнала на британска земя седмици преди Скрипал и Юлия да бъдат намерени в безсъзнание. Целта на първата група е била да внесе веществото „Новичок“, докато втората група е извършила самото отравяне.

Седмици след първата атака двама британски граждани отново бяха намерени в безсъзнание, след като бяха изложени на отровните действия на „Новичок“. Британка загина, докато приятелят ѝ оцеля.

Местните служби се опасяват, че по улиците на Обединеното кралство може да има още смъртоносни дози „Новичок“. Сергей и Юлия Скрипал са били мишена на убийците, но двамата британци случайно са станали жертва на веществото.

 

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via