Двама задържани за онлайн сексуална експлоатация на деца

2000 видеофайла и снимков материал са открити в дома на единия.

При спецакция срещу онлайн сексуалната експлоатация на деца са задържани двама мъже от Гоце Делчев, съобщиха от пресцентъра на МВР. Акцията е реализирана под наблюдението на Районната прокуратура.

2000 видеофайла и снимков материал, съдържащи изключително брутални сцени на сексуално насилие на деца на възраст до 12 години са били открити в дома на 31-годишния З.М.. По първоначални данни З.М. е обменял „колекцията“ си с интернет потребители от цял свят с подобни интереси.

Под фалшиви самоличности, мъжът целенасочено е използвал възможностите на Facebook за осъществяване на контакти с малолетни и непълнолетни момчета, които склонявал да участват в порнографски представления, както и да обменят материали с подобно съдържание.

Неговият съучастник – 47-годишният К.Т. пък се представял за връстник на малки момчета, за да осъществява контакти с тях в сайт.

След време, възползвайки се от детската наивност и доверчивост, той успявал да продължи комуникацията чрез приложението „Вайбър“ и да ги склонява в реално време да го наблюдават пред камера, докато осъществява извратените си желания. Проведената операция е част от приоритетите на сектор „Киберпрестъпност“ в отговор на изключително опасните криминални посегателства на деца.

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via