Домашен крем против бръчки и отпусната кожа

Повечето жени не обръщат достатъчно внимание на симптомите на стареене с появата на отпусната кожа, когато тя започва да губи своята твърдост и еластичност.

Има множество различни методи за предотвратяване или лечение, но може да бъде трудно да ги включите в ежедневните навици за поддържане на красотата. За щастие съществуват евтини, естествени алтернативи, които може да си приготвите и в домашни условия.

Набавете си:
1 чаша глина (150 г)
1 пакетче черен чай
4 супени лъжици зехтин
4 супени лъжици кафена утайка (40 г)
10 капки екстракт от лешник

Загрейте малко количество вода и когато започне да ври, добавете пакетчето черен чай. Оставете да почине няколко минути и след това изсипете в стъклен буркан. След това добавете глината постепенно и разбърквайте с дървена лъжичка, за да се уверите, че тя се е разтворила напълно.

Продължавайте да бъркате, като в същото време добавете зехтина и капки екстракт от лешник. Уверете се, че всичко е добре смесено и че текстурата е кремообразна. Ако смятате, че пастата се втвърдява просто добавете малко повече чай или зехтин.

Оставете сместа да стои на хладно място, далеч от източници на директна топлина. Не забравяйте да не допирате глината с метални прибори, в противен случай тя ще загуби свойствата си.

Тъй като текстурата е гладка, кремът е лесен за нанасяне. Това означава, че може да използвате този продукт върху всяко място на тялото си, където забелязвате отпусната кожа.

Преди това се уверете, че сте почистили добре мястото, даже ексфолирайте. Така хранителните вещества ще се абсорбират по-лесно. Вземете количеството крем, от което се нуждаете, и го втривайте в кожата с гладко, кръгообразно движение.

Използвайте върховете на пръстите си, за да нанесете крема внимателно в коремната област, краката или всяка друга област с отпусната кожа. Може също така да приложите малко върху врата и деколтето.

Не забравяйте да оставите тънък слой крем върху кожата в продължение на 20 до 30 минути, докато кожата го попие. След това изплакнете с топла вода и мека гъба, за да се уверите, че целият крем се е измил от кожата ви.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via