Десет полезни и по-малко познати услуги на Google

Google Earth, Google Maps и Google Street се използват от милиони хора по света. Има обаче и по-малко известни интересни и полезни услуги на Google. Например тези:

Екскурзия по Червената планета с Google Mars

Проверете дали има живот на Марс с приложението Google Mars, което ви позволява да видите един непрекъснат поток от нови сателитни изображения с висока резолюция, само няколко часа, след като те са получени от НАСА.

Потребителите също могат да пътуват назад във времето, за да видят Червената планета през очите на пионерите в изследванията на Марс в историческите карти на  астрономи като Джовани Скиапарели, Пърсивал Лоуел, и др.

Google Art Project – виртуална обиколка на музеите по света

Без да излизате от дома си, можете да се възхищавате на стенописите на Микеланджело в Сикстинската капела и да видите “Раждането на Венера” ​​в музея Уфици … Всичко това е възможно благодарение на услугата Google Art Project, която ви позволява да правите виртуални обиколки на музеи и художествени галерии.

Google Scholar – търсачката за научни статии

Тази услуга позволява достъп до статии, дипломни работи, книги, резюмета и съдебни решения на интернет страниците на професионални общности, научни издателства, онлайн магазини и университети.

Google Input

Услуга, която ви позволява да пишете на необходимия ви език, независимо от местоположението ви.

Build

Съвместен проект на австралийското подразделение на Google и Lego. Това е интерактивен конструктор, базиран на браузър Chrome. Трябва само да изберете точка на картата на Австралия или Нова Зеландия и да започнете “строителството”.

Google Think

Mясто, където рекламодателите и хора от различни професии черпят вдъхновение и маркетингови идеи.

Google Insidesearch

Сайт, който помага на задълбочаване на практическите умения за търсене на потребителите. Експертите в Google предлагат трикове и техники, с които потребителите по-добре да се ориентират в търсачката, за да намерят точно това, което търсят.

Schemer

Услуга, която ви помага да планирате времето си с приятели. Тя работи особено добре в гъстонаселените райони.

Google Sound

Джаджа, подобна на Shazam, която разпознава мелодии

Google Moderator

Открит форум за идеи и въпроси.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via