fbpx

БСП обмисля вот на недоверие към кабинета

Събраха се много аргументи за внасяне на вот на недоверие към правителството за външна политика. Ще поканим на консултации други парламентарни групи, за да обсъдим заедно мотиви за вот на недоверие и ако постигнем съгласие, да го внесем. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Поискахме министър-председателят и външният министър да дойдат в парламента  и да представят причините, поради  които МС е взел решение за издигане на кандидатурата на Кристалина Георгиева. За нас това е резил за България”, подчерта председателят на БСП.

Тя бе категорична, че за пореден път министър-  председателят Борисов се е оказал слаб да защити националния интерес. „Това изглежда като поддаване на чуждо влияние, взимане на решение под натиск от вън и в ущърб на българския национален интерес”, заяви председателят на БСП.

Нинова обясни, че с това, което се случва се  минира възможността българин да застане на най-високия пост – генерален секретар ООН, което е абсолютно неприемливо и непоследователно.

На въпрос какво би посъветвала Ирина Бокова в този момент Нинова отговори: „Ирина Бокова не трябва да се оттегля. Надяваме се да остане. Тя все още има високи шансове”.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x