fbpx

Брутално ВИДЕО (18+) от „военния Дисниленд” на Русия! Десетки танкове, оръжия и самолети от Втората световна война щурмуваха Райхстага

Близо 2000 души взеха участие във възстановка на събития от 1945 г. и конкретно щурмуването на Райхстага от Червената армия, пише „Гардиън“. Събитието се проведе във „военен Дисниленд“ край Москва.

Руският военен министър Сергей Шойгу беше сред 5 000 души, които наблюдаваха мероприятията в неделя.

По време на възстановката мъже, преоблечени като войници, атакуваха макет на Райхстага.

Десетки танкове и оръжия от периода, както и самолети, участваха във възстановката. Държавната телевизия показа драматични кадри с експлозии, стрелба и мъже с нацистки униформи, които падат на земята сред пламъци.

Владислав Педенко, заместник-директор на Патриотичния парк, отбелязва, че това е втората най-голяма възстановка на Втората световна война. По думите му подготовката е продължила повече от 6 месеца.

Руският президент Владимир Путин откри парка в град Кубинка през 2015 г. като място за младите руснаци да научат историята на страната.

През февруари Шойгу обяви, че макетът е изграден от кадети, които могат да „щурмуват не само стари неща, но и истински сгради“.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x