Ботьо Ботев за случая “Стайков”: Банално скалъпена история (Видео)

Логически погледнато, отвличането и побоя над Стайко Стайков ми изглежда една банално скалъпена история, протичаща с несериозно отразяване на някои фактологии.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев.

“Той твърди, че е бил отвлечен, обаче кога е бил отвлечен? Кои знаят за отвличането му? Нима през цялото време, откакто се издирва, той не е поддържал връзка с най-близките си? Смешно е да се смята, че не е знаел, че е издирван. Тук реално има хипотеза, която почива на бледи неща, далечни от истината”, обясни Ботев.

Видеото може да гледате тук.

“Винаги съм казвал, че издирването е била ахилесовата работа на криминалната работа. По една или друга причина тази дейност се подценява, а тя е съществена. В тази връзка съм убеден, че при провеждането на една наистина целенасочена работа по издирването му, резултат щеше да има и Стайков щеше да бъде заловен.

По отношение на процеса на издирване смятам, че законодателно проблем няма. Въпросът по-скоро опира до професионализма, свързан със събирането на данни и информация за издирваното лице. Самата дейност е латентна, просто не се търси отговорност за нея”, обясни още криминалният експерт.

“Онези неизвестни, които работят денонощно са достойни за уважение и почит, но всяко стадо си има мърша. Това просто е брутално, нагло и недопустимо. Още в самото начало те са били нечисти. Та това е било жив рекет. Дори е обидно да се коментира”, заяви по темата със задържаните за корупция служители на 4-то РПУ Ботьо Ботев.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via