Боряна качи Татяна пред Корнелия и Първанов! И това, ако не е гавра?

Едва ли е случайно, че през последните 10 години социолозите станаха за посмешище. Доказаха го и вчера, когато агенцията на симпатичната иначе Боряна Димитрова изстреля Татяна Дончева на първо място сред политиците в лявото пространство.

“След драмата с номинацията на ген. Радев и разтрогването на предизборния съюз между БСП и АБВ, Георги Първанов бележи нов спад от 2% и така за първи път рейтингът на бившия президент пада до този на председателя на БСП – 18.3% за Първанов, 18.5% за Корнелия Нинова”, напевно обясниха вчера хората на Боряна от “Алфа рисърч”, като се позоваха на допитване сред 1126 български граждани.

Интересно как и къде е било проведено въпросното проучване. Не искам и да си помислям, че служителите на Боряна са си нагодили числата или че са звънели само в партийните офиси на неуспялата кандидат-кметица.

Цялото телевизионно натрапване на Дончева от екрана и шумното й лансиране в медиите от кръга “Капитал” и присъдружните им електронни страници в комбинация с лъскавите билбордове й донесоха резултат от малко над 1% на парламентарните избори.

Колкото и грешки да правят, Корнелия Нинова и Георги Първанов са доказани фигури в лявото и да бъдат изпреварени от Дончева е все едно “Трабант” да изпревари “Мерцедес” S-класа.

Единственият показател, по който Татяна може да победи не само Корнелия и Първанов, но и всеки един световен лидер, е празнословието. Провалената прокурорка може дни и нощи да плещи като продънена музикална кутия по темите от таратора до висшата математика с ефекта на захарен памук.

Избирателите я оцениха с 1%. Но приятелката й Боряна й даде цели 18 пункта личен рейтинг. Така че Дончева спокойно може да си вземе Димитрова за вице, така кандидатурата й не само ще стане по-разпознаваема, но ще си има и лична домашна помощница, на която винаги може да разчита в оформянето на социологическите проучвания.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via