BMW Motorrad Vision Next 100: решение за съвременните рицари без доспехи

Карането без каска може да остане в миналото, твърдят от компанията

 

 

 

 

Отговорността към себе си и останалите на пътя е от ключово значение за любителите на високите скорости. Повечето мотористи не биха си и помислили да яхнат мотор без задължителния минимум от обезопасяваща екипировка. От BMW обаче уверяват, че за най-новото им творение BMW Motorrad Vision Next 100 не е необходима дори каска. Повечето злопоуки са резултат от накланянето и приплъзването на мотора, поради което автобалансиращите се колела са ефикасно проектирани да остават изправени дори при пълно спиране.

1

Едгар Хайнрих, директор по дизайна в мотоциклетния сектор на BMW, е категоричен, че дори при закъснели реакции от страна на водача, средството ще е в състояние да възстанови баланса си в кризисна ситуация на пътя. Сред другите безценни качества на модела се нарежда екологичността му, изразяваща се в тоталната липса на изпарения – черта, която напълно се вписва в амбициите на Германия да забрани изцяло двигателите с вътрешно горене в идното десетилетие.

2

Не пропускайте и: Бъдещето на автомобилите при BMW

Разбира се, BMW Motorrad Vision Next 100 все още не е реалност. Компанията, която разкри плановете за производството му преди броени дни (11 октомври), уточнява, че футуристичният, безвреден за околната среда мотор ще излезе на пазара най-рано през 2030 година. На този етап, докато автобалансиращите се системи са все още в процес на разработка, а последните опити за производство на автономни мотори завършиха с катастрофи в Китай и Щатите по-рано тази година, карането без каска продължава да е неразумно решение.

3

Ние обаче сме уверени, че когато BMW Motorrad Vision Next 100 най-накрая влезе в обращение, ще предизвика революция в представите ни за безопасност – и то по неповторимо стилен начин!

4

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via