Бивш престъпник дарява бъбрека си на майка с две деца, за да изкупи греховете си

32-годишният Уесли Джой, бивш престъпник, се опитва да направи от живота си нещо хубаво като дарява бъбрек на майката на две деца Сали-Ан Грейнджер. Сега госпожа Грейнджер е подложена на рехабилитация в болница „Кралица Елизабет” в Бирмингам и е изключително щастлива, че получава втори шанс за живот, и че ще може да се радва на дъщерите си, докато растат.

„Аз незнам как да изразя своята благодарност. Бях впечатлена, че един непознат е искал да бъде мой донор. Мислех, че това се случва само по филмите.”, разказва Сали.

Той е един от десетте души, който доброволно дарява бъбрека си на нуждаещата се майка, а резултатите от теста показват, че Уесли е единствения подходящ донор.

Сали се е подлагала три пъти седмично на диализна процедура и в момент на безизходност решава да напише молбата си във вестник, за да потърси донор.

Когато Уесли прочита статията във вестника, той поглежда към своите четири деца и си представя какво би станало, ако те останеха без майка.

„Мисля, че в миналото си, аз правих много лоши неща и сега е време да направя нещо добро. Например, да спася човешки живот.”, казва Уесли.

Още статии в тази категория