fbpx

Археолози откриха мумия със странно лице

Археолози попаднали на уникална гробница, врязана в скала. В намерената крипта се съхранявали десетки мумии – повечето от които били просто положени върху камъни.

По преценка на археолозите мумиите са се съхранени в много добро състояние, но още могат само да гадаят на колко години са. Това, което ги изумява, е мумията с лице на извънземно. При мумифициране древните египтяни са се старали максимално да запазят облика на починалия. Въпросът, който възниква, е защо този хуманоидоподобен е погребан редом с граждани, на които са се удавали почести и със сигурност не са принадлежали към простолюдието.

Според уфолози намерената мумия може да потвърди теорията, че Древен Египет е имал връзка с извънземните, които са построили пирамидите по-рано и са ги оставили като наследство за египтяните.

Самите египетски археолози не бързат със заключенията. Първо искат да проведат всички необходими анализи, за да определят възрастта на мумията. Едва след това ще се проясни от какво е направена и защо прилича на пришълец.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x