Андрония Попова ни напусна!

Певицата Андрония Попова – Рони е починала.

След боледуване на 44-годишна възраст почина певицата Андрония Попова-Рони от групите Nasekomix и Sentimental Swingers. Новината съобщиха нейни близки, като не се посочват повече подробности.

През февруари тази година бе организиран благотворителен концерт в нейна подкрепа. В профила й в социалната мрежа приятели на певицата й казват последно сбогом.

Тя бе част от триото Sentimental Swingers и вокалистка на групите Nassecomix и Help Me Jones. С тях има няколко албума, последният от които е “Великани и джуджета” на Nassecomix от 2016 г. Песните й озвучават нови български филми като “Източни пиеси” и “Каръци”.

През 2015 г. излезе и документалният филм с нейно участие “Животът е един безкраен танц”, посветен на суинг културата в България и петия рожден ден на Sentimental Swingers.

В интервю за списание EVA казва, че вярва, че пеенето е вид магия, която може да ти докара щастие или болка. Изпитала го е на гърба си.

Две години тя прекарва в Щатите, където през 1997 г. заминава да учи джаз пеене. Няма пари да плати цялата такса, въпреки че е спечелила стипендия за следването. За да я събере, работи в луд американски ритъм в магазини, хотели и в казино в Атлантик Сити.

По някое време е преводачка и секретарка на съмнителна фирма на руснаци от нюйоркския квартал „Малката Одеса”.

В един момент усеща, че с два часа сън на ден, откраднати в автобуса на път от Ню Йорк за Атлантик Сити, започва да вижда живота изкривено, да се откъсва от тялото си.

Малко преди да загуби себе си някъде из просторите на Америка, се връща в България.

 

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via