fbpx

8 Алармиращи признака, че във Вашето тяло има твърде много естроген

8 Алармиращи признака, че във Вашето тяло има твърде много естроген

Естрогенът е основният женски хормон, който отговаря за развитието и регулирането на репродуктивната система и половите характеристики като окосмяването, растежа на гърдите и менструалния цикъл.

Много е важно да го контролирате и да го поддържате на нормално ниво, защото прекомерният естроген може да причини рак сред жените.

Днес решихме да ви запознаем с предупредителните признаци за излишен естроген при жените.

Причини за излишък на производството на естроген

Има 2 начина, по които естрогенните нива се повишават естествено и това е по време на пубертета и бременността. Но това може да се случи и по други причини. Можем да получим прекалени стойности на естроген от околната среда или от нашата диета.

Днес не е трудно да се увеличи нивото на естроген, тъй като той се съдържа в храни, които имат токсични пестициди, хербициди и хормони на растежа. Бъдете внимателни, когато купувате продукти в супермаркета: проверете описанието и къде е бил произведен.

Освен тези причини може да има и други причини, свързани с нашия начин на живот:

  • Прекомерна консумация на алкохол и лекарства
  • Сърдечни заболявания, диабет, затлъстяване и високо кръвно налягане
  • Стрес

Признаци на висок естроген при жените

Обърнете внимание на тези признаци и не се колебайте да отидете при лекаря, ако откриете нещо, което ви безпокои. Ако нивото на естроген е високо, може да почувствате потенциални симптоми като:

1. Подуване и чувствителност в гърдите

Много жени чувстват промени в гърдите си по време на цикъла и бременността си, защото гърдите са много чувствителни към хормони. Ако имате болки в гърдите или ако сте забелязали, че са подути повече от обичайното, това може да се дължи на висок естроген.

Останалите алармиращи сигнали ТУК!!!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x